Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Черновецький скористався мрією Тимошенко і домігся її скасування

Вівторок, 6 березня 2007, 09:37

У понеділок Печерський райсуд заборонив виборчим комісіям усіх рівнів розглядати питання про дострокове припинення повноважень депутатів місцевих рад.

Таке рішення було прийнято за позовом депутата Київради від блоку Черновецького Віктора Гринюка до свого блоку, що на своєму з'їзді позбавити його мандата за порушення партійної дисципліни, пише у вівторок газета "Комерсант-Україна".

Своїм рішенням із грифом "до негайного виконання", суд заборонив виборчим комісіям розглядати питання, пов'язані з достроковим припиненням повноважень депутатів місцевих рад.

Це рішення було негайно доведене до відома Центральної виборчої комісії.

Інформація про те, що до ЦВК надійшло рішення суду, викликало негайну реакцію зацікавлених сторін. Туди прибули мер Києва Леонід Черновецький і лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Після чотиригодинної наради Тимошенко розповіла, що був затверджений спеціальний порядок дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад, щодо яких з'їздами їхніх партій прийняті відповідні рішення.

"Крім того, ЦВК також затвердив форму мандата, який має видаватися наступному за списком кандидату в депутати", - додала вона.

Вона також зазначила, що Черновецький, "керуючись новим законом, сам достроково позбавив повноважень як мінімум двох депутатів".

За словами представника БЮТ Андрія Портнова, міжпартійний з'їзд Блоку Черновецького пішов на виключення свого депутата для того, щоб спровокувати необхідне рішення суду.

"Тобто, позивають депутат від блоку Черновецького зі своїм блоком – при цьому суд фактично постановляє заборонити БЮТ застосовувати закон про імперативний мандат. Тут навіть не юристові, школяреві зрозуміло, що ці судові рішення абсолютно незаконні", – заявив Портнов.

Однак сам Черновецький відповідаючи на питання про те, як він ставиться до застосування імперативного мандату по всій Україні відповів:

"Мені не подобається тоталітаризм і тому я проти таких законів протестую. Фактично, я відстоюю тільки одну тезу – закон не можна застосовувати заднім числом. Це мій принцип, а в іншому мене все влаштовує".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування