Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Мороз натякнув Ющенку на некоректність

Середа, 7 березня 2007, 10:42

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує створити консультативний орган з питань внесення змін до Конституції, який би очолили президент, глава уряду та керівник парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час "круглого" столу на тему: "Конституційний процес в Україні: діалог влади і суспільства".

Мороз зазначив, що президент виступає за створення Конституційної комісії і вже зробив декілька кроків у цьому напрямі.

"Я вважаю, що це не зовсім коректний шлях – будь-якому органу сьогодні давати назву Конституційна комісія", - зауважив він.

За словами Мороза, нині створена тимчасова спеціальна комісія парламенту може запропонувати президенту, голові Верховної Ради та прем’єр-міністру створити "широкий консультативний конституційний орган", який би напрацьовував пропозиції змін до Конституції, а також розробляв відповідні законопроекти.

Він зазначив, що такий орган мали б очолити голова ВР, президент і прем’єр-міністр.

Мороз наголосив, що зміни, які необхідно внести до Конституції, зокрема, в частині місцевого самоврядування, повинні бути ухвалені "не на догоду тих чи інших політиків", а слугувати інтересам держави.

"Ми не повинні писати норми Основного Закону під конкретні умови, під конкретних людей, а потрібно створювати систему, якою будуть користуватися політичні сили", - наголосив Мороз.

Голова ВР підкреслив, що розмови про проведення асамблеї чи референдуму щодо внесення змін до Конституції України - "все це авантюра".

За його словами, у цьому питанні необхідно діяти в рамках Конституції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування