Довгий розповів про "порятунок" судді, якого затисли бютівці

Середа, 7 березня 2007, 13:09

Секретар Київради Олесь Довгий заявляє про тиск на суддів Печерського райсуду Києва з боку деяких депутатів від БЮТ.

Про це він сказав журналістам у середу, повідомляє прес-служба Київради.

За словами Довгого, депутати від БЮТ чинять тиск на суддів шляхом усних погроз, які впливають на хід перебігу і на позицію суддів Печерського райсуду, де розглядається справа щодо закону про імперативний мандат для депутатів місцевих рад.

При цьому секретар висловив переконання, що "розуміння демократії і захищеності у судових інстанціях вже є достатньо високим для того, аби не піддаватися на провокації і приймати неупереджені і законні рішення".

За словами Довгого, "зараз адвокати однієї зі сторін вимушені були заявити про відвід одного із суддів у зв'язку з тим, що був більш ніж явний тиск з боку депутатів БЮТ".

"На цей момент іде лише початок розгляду цього питання і більше превалюють емоції обох сторін, аніж розгляд питання по суті", - додав секретар Київради.

У той же час прес-служба Київради повідомляє, що в середу "близько ста киян, прихильників Блоку Леоніда Черновецького, пікетували Печерський райсуд", де мав розпочатися розгляд справи по суті щодо закону про імперативний мандат.

Справа розглядається за поданням Віктора Гринюка, якому міжпартійна конференція Блоку Черновецького достроково припинила повноваження депутата Київради.

5 березня Печерський райсуд, розглянувши позовну заяву Гринюка, заборонив здійснювати низку дій політичним партіям, виборчим блокам політичних партій, ЦВК і територіальним виборчим комісіям щодо відкликання і дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад на основі закону про імперативний мандат.

У зв'язку з цим ЦВК прийняла протокольне рішення звернутися до Печерського райсуду з проханням роз'яснити порядок виконання Центральною виборчою комісією цієї ухвали.

За словами учасника пікету голови Солом'янської районної організації ХЛП Романа Слободяна, у законі про імперативний мандат для місцевих депутатів містяться норми, які заборонені усіма європейськими конвенціями, тому застосовувати їх у демократичному суспільстві є неприпустимим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування