Богатирьова бачить у Тимошенко лише ганчірку й гарбузи

Четвер, 8 березня 2007, 11:47

Координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова переконана, що Україна потребує нових змін до Конституції.

В інтерв`ю журналу "Профіль" вона сказала, що очевидним фактом є те, що Україна повільно рухається в інституційну безвихідь.

"Тому без змін до Конституції вже не обійтися. Та і виявилося дуже багато охочих пограти на змінах Конституції з різних сторін. Хоча я як і раніше вважаю, що проблема не тільки в тексті таких змін", - підкреслила вона.

Так само очевидним Богатирьова вважає, що президент, попри все, дуже сильна політична фігура, здатна юридично на багато що.

"Інститут президента буде, і ніщо його зараз не може поколивати. За даними одного з соцопитувань, ліквідовувати інститут президента хотіли б лише 20% громадян. Значить, інші 80% цю ідею принаймні не підтримують! Народні депутати не можуть йти проти народу! Отже ми приречені працювати разом і шукати компроміси. Правда, з двох сторін", - підкреслила координатор парламентської більшості.

За її словами, саме антикризова коаліція разом з урядом сьогодні є ключовим чинником національної стабільності.

"Через свою функцію ми приречені генерувати не тільки антикризові ідеї, але й боротися за реформи. А опозиція встановила в парламенті таку здорову-прездорову гаубицю і стріляє поки що гнилими гарбузами по всіх наших ініціативах", - сказала Богатирьова.

"Опозиція гранично цинічна в боротьбі за владу. Якщо їй вигідно використовувати нас, щоб побити президента, вона це робить з посмішкою Каїна на обличчі, а потім, заховавши зуби, пояснює не соромлячись, що, мовляв, завтра вона сама особисто у влади цим скористається", - розповіла вона.

"Звичайно, наші ситуативні союзи можливі й завтра, але я ненавиджу цю брехню, що точить душу моєї країни. Опозиція весь час діє методом лову риби на порожній гачок або прив`язування до нього якоїсь незначної обгризеної червоної ганчірочки", - підкреслює Богатирьова.

Вона зазначає, що у коаліції немає 300 голосів для модернізації Конституції. "І знову ж таки питання - з ким її модернізувати? З БЮТ у нас дуже великі розбіжності, з президентом також, хоча значно менш принципові. Але як домовитися? Ми постійно відчуваємо штучні мікроконфлікти, нав`язувані нам по лінії Кабмін-Секретаріат президента. Тому тут має проявити себе парламент, який володіє найбільшою повнотою влади в цьому питанні", - вважає Богатирьова.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування