Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив ЄС помирити його з Януковичем

Четвер, 8 березня 2007, 12:46

Президент Віктор Ющенко переконаний, що інституції Європейського Союзу можуть допомогти нормалізувати відносини між гілками влади в Україні.

Про це він заявив у четвер в Брюсселі після зустрічі з Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єром Соланою.

"Переконаний, що сьогодні інституції ЄС можуть зіграти надзвичайно важливу роль у нормалізації відносин між інституціями української влади", - сказав президент України.

Він вважає, що на політичне протистояння в Україні впливають два фактори. З одного боку – це зміни до Конституції, які ще не імплементовані через відсутність необхідних законів.

"До якоїсь міри це об’єктивний процес. Я не хочу сказати, що тут немає певних суб’єктивних компонентів, приватних, особистих компонентів, але переконаний, що це вторинне", - сказав Ющенко.

З другого боку, за його словами, політична система, яка існувала в Україні з початку незалежності, ніколи не була націлена на взаєморозуміння, а лише на взаємознищення.

У свою чергу, Солана зауважив, що Євросоюз сподівається на врегулювання внутрішньополітичної ситуації в Україні, на продовження реформ, що буде важливим для поглиблення взаємних відносин.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування