Головатий з Ківаловим розкрили задум Ющенка в КС

Вівторок, 10 квітня 2007, 23:10

Екс-міністр юстиції, депутат Сергій Головатий вважає, що п'ятеро суддів Конституційного суду України, заявляючи про тиск на них, виявляють непрофесіоналізм і втягуються в політичний процес у державі.

"Я не вірю в такі заяви, у їхню щирість і професіоналізм дій таких суддів", - сказав Головатий у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що якщо на суддів чиниться тиск, то вони повинні написати відповідне звернення в прокуратуру і вказати прізвище людини, що тисне, інакше ж судді повинні продовжувати свою роботу.

"Мені здається, що ці судді вже самі втягуються в політику. Якщо вони не хочуть розголошення (про тиск), у них є всі можливості брати участь у роботі суду і ухвалювати рішення відповідно до присяги без упередження, об'єктивно. Або подати у відставку з посади судді, але не мотивуючи це тиском", - сказав він.

Як повідомлялося, у вівторок п'ять суддів КС заявили про неможливість брати участь у розгляді судом доленосних справ доти, поки їм не будуть забезпечені умови для неупереджених і правосудних рішень.

Як відомо, Головатий не підтримав указ президента про розпуск Верховної Ради і продовжує працювати разом з коаліцією. "Наша Україна" планувала виключити Головатого з фракції.

Голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов також не вірить заяві 5 суддів Конституційного суду про тиск на них.

"Я не вірю, коли заявляють про "відвертий тиск" і не називають конкретних прізвищ, а вживають лукаве "окремі політичні сили". Які саме це сили? Хто конкретно з цих "окремих політичних сил" тиснув на суд або окремих суддів і яким чином? Де заяви про це у відповідні органи? Відповіді немає. А чому?" - повідомив депутат журналістам.

Коментуючи прохання суддів про надання їм державної охорони, Кивалов відзначив, що судді при цьому не вказують на джерело небезпеки.

"Викликає подив те, що судді констатують "відсутність належних умов для виконання суддями Суду складеної ними присяги" і не пропонують нічого, що допомогло б створити їм ці "умови". Може, цій п'ятірці суддів зовсім не "умови" потрібні, а щось інше... Наприклад, потягнути час, саботувати роботу КС, вносити нервозність і сум'яття", - підкреслив він.

Ківалов не виключив, що тиском судді називають пікети прихильників парламентської коаліції в будинку КС.

"Що п'ять суддів КС назвали "грубим відвертим тиском"? Виявляється, що стоять біля суду люди із синіми прапорами. А я прошу згадати 2004-ий рік, коли під Верховним Судом стояло в сотні разів більше людей, щоправда, з помаранчевими прапорами. Однак тоді чомусь ніхто не вважав, що на суд тиснуть. Невже справа в кольорі символіки? Або сьогодні просто вигідно заявляти про тиск?" - підкреслив Ківалов.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування