Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл вибачився перед Кучмою і назвав його лідером демократії

Вівторок, 3 квітня 2007, 11:26

Член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє про готовність партії до пошуку порозуміння і сподівається, що указ президента про розпуск парламенту є наслідком його "важкого психофізичного стану".

Під час виступу у Верховній Раді депутат заявив, що "Регіони" до останнього моменту намагалися вирішити конфлікт мирним шляхом, "ми були ініціаторами створення широкої коаліції, переговорів, робили всі кроки до порозуміння".

Чорновіл висловив сподівання, що рішення президента "є наслідком його важкого психофізичного стану, прийняте під жорстким психологічним тиском і пресингом багатьох людей, які сьогодні вирішили узурпувати президента і свій контроль над ним".

"Ми розуміємо, що президент потрапив у самоізоляцію і став жертвою навіювання певних жахів, які пов'язували з тим створенням більшості у 300 голосів", - додав він.

Депутат наголосив, що президент ще має шанс повернути справу до нормального розгляду, "не допустити хаосу в державі, протистояння, до якого фактично він підштовхує країну, але відповідальність є за ним".

Чорновіл додав, що президент має зрозуміти, що він "нестиме відповідальність за наслідки дій антиконституційного указу".

У разі поступок "ми доведемо ситуацію до того, що поки Тимошенко не матиме гарантій, що вона буде президентом чи прем'єр-міністром і не охопить всю владу, не буде функціонувати Верховна Рада" - зазначив депутат.

"Є Конституційна норма, на яку вони розраховують: якщо 150 депутатів не приймають присягу, Верховна Рада не вступає у свої повноваження. Чомусь лідери опозиції не говорять, що саме цей сценарій ними і розглядається", - пояснив він.

У відповідь на це Чорновіл заявив, що більшість діятиме "виключно правовими, юридичними методами".

Наостанок він заявив, що кілька років боровся проти диктатури Леоніда Кучми: "Мені сьогодні особисто хочеться сказати тому чоловіку, не знімаючи жодного звинувачення, які я проти нього говорив: "Леоніде Даниловичу, пробачте, я не думав, що ми породимо таких монстрів, як Ющенко і Тимошенко. На їх фоні ви ще лідер демократії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування