Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз заявив, що нікому ніякої коаліції не обіцяв

Вівторок, 3 квітня 2007, 21:10

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявляє, що в ході передвиборчої кампанії у 2006 році жодна з політичних сил не заявляла про можливий склад майбутньої більшості у парламенті.

Так він прокоментував заяви опозиції про те, що люди під час виборів передбачали не таку більшість, яку у Верховній Раді сформували Партія регіонів, Соцпартія та КПУ.

"Ми чуємо про обманутих виборців, бо вони хотіли такої чи іншої коаліції... Може, хтось і хотів – це правда. Але скажіть мені, ви ж були рік тому на виборах, скажіть, хто виступав, вів агітацію про те, що буде створена такого складу коаліція?", - спитав Мороз у зверненні до народу.

"Жодна політична сила не називала можливий склад коаліції. Більше того, найжорстокіша боротьба велася між БЮТ і "Нашою Україною". БЮТ найбільше звинувачував соціалістів, і я знаю, про що я кажу", - зазначив спікер.

"А в політичному сенсі ціла низка суб'єктів виборчого права у 2006 році на виборах - і Партія регіонів, і "Наша Україна", і БЮТ - з точки зору соціалістів практично нічим не відрізняються. Тому усі ці розмови про спотворення голосів нічого не варті", - додав він.

На риторичне питання, хто зацікавлений у нинішньому загостренні ситуації, Мороз зазначив: "Мушу щиро сказати, не називаючи прізвища, ви самі здогадаєтеся, про кого йдеться".

"Це керівник однієї з політичних сил, яка не задоволена розподілом владних повноважень після виборів і весь час створює цю інтригу, добиваючись прийти до влади під певні гарантії, які вона давала зарубіжним і внутрішніх політичним колам", - пояснив спікер.

Мороз наголосив, що у президента немає конституційних підстав для указу про розпуск парламенту.

"Ми спокійно на це дивитися не можемо і не будемо... Парламент прийняв відповідну постанову, яка визначила характер указу", - нагадав спікер.

За його словами, "парламент прийняв це рішення до введення в дію указу президента".

"Постанова Верховної Ради є обов'язковою для виконання всіма структурами влади в Україні. Вона не може бути відмінена президентом і є обов'язковою для Кабінету міністрів", - додав Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...