Лавринович сподівається, що судді КС живуть не на Марсі

Середа, 4 квітня 2007, 16:18

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що Конституційний Суд відкладе інші справи для розгляду подання депутатів щодо конституційності указу президента про розпуск Верховної Ради.

Про це він заявив у секретаріаті президента, коментуючи слова представника президента в КС Володимира Шаповала про те, що на розгляд подання знадобиться не менше двох місяців.

"Можливо, Шаповал має рацію, оскільки, коли писалася Конституція, вона писалася для людей, які її шанують і закон про КС. Тому, коли в країні є ситуація, яка може мати небезпечні наслідки, судді – вони ж не на Марсі живуть – вони повинні розуміти, що решта справ має бути відкладена на певний термін", - заявив міністр.

За його словами, подання депутатів має бути розглянуте "першочергово і відповідь дана якнайшвидше".

Водночас Лавринович зазначив, що і до рішення КС депутати п’ятого скликання виконують свої повноваження.

Міністр нагадав, що вони складуть повноваження в день присяги нових депутатів. Лавринович наголосив, що депутати мають право ухвалювати рішення до того, як буде обрано новий парламент.

"Наголошую, право депутата – це право на участь в ухваленні рішень, внесення законодавчих ініціатив і голосування", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи мають право державні установи не виконувати указ президента, міністр відповів, що не повинні, оскільки 60 стаття Конституції дозволяє не виконувати явно злочинні накази.

Водночас ситуацію з ЦВК він назвав двозначною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування