Томенко підтвердив, що "Наша Україна" та БЮТ вже поділили посади

П'ятниця, 6 квітня 2007, 11:59

Віце-спікер Микола Томенко вважає неправильною ідею створення єдиного пропрезидентського блоку для участі у дострокових виборах до парламенту.

"Ідея єдиного пропрезидентського блоку за участі великої кількості партій є неправильною як з суспільної, так і з політичної точки зору", - зазначив Томенко, коментуючи зустріч президента з лідерами демократичних партій.

На думку віце-спікера, "головне завдання нового парламенту – максимально представити інтереси всього суспільства", повідомляє прес-служба Томенка.

Він переконаний, що "спроба повторити конфлікт президентської виборчої кампанії 2004 року, створити 2 блоки – за Віктора Ющенка та Віктора Януковича – це хибна позиція, яка знову реанімує дискусію про дві України та зафіксує в наступному парламенті цей конфлікт".

Томенка дивує можлива присутність в одному блоці Юлії Тимошенко і "одного з "архітекторів" кучмізму" Володимира Литвина, Юрія Єханурова і Олексія Івченка, "яких звинувачують у підписанні невигідних для національних інтересів України угод з "РосУкрЕнерго".

"Дивно, що у подібному підході "мегаблоку" домінує політична кон'юнктура, аніж задекларовані принципи. Така ревізія політичних поглядів задля досягнення тактичної політичної мети є хибною і не сприйматиметься суспільством", - вважає віце-спікер.

Тому, за його словами, було б цілком логічно, якби БЮТ залучав до об'єднання ті політичні сили, що підтримували його передвиборчу програму, яка базується "на активній соціальній політиці, антикорупційній діяльності, подоланні кучмізму тощо".

"А для "Нашої України", виходячи з її позиціонування як пропрезидентської партії, цілком логічним є залучення до об'єднання правих та правоцентристських політичних сил, що активно підтримують політику президента", - зазначив Томенко.

Він наголосив, що немає жодної проблеми у взаєминах між БЮТ та "Нашою Україною" після виборів, оскільки ці політичні сили вже ухвалили відповідну угоду та затвердили своїми керівними органами характер їхньої діяльності як під час, так і після виборчої кампанії.

За словами Томенка, цією угодою передбачений розподіл посад у разі створення коаліції 50/50 та право політичної сили, що набрала більше голосів під час виборів, на посаду прем'єр-міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування