Тимошенко готова заплатити за непередбачувані кроки Ющенка?

П'ятниця, 6 квітня 2007, 13:01

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що дострокові парламентські вибори – це ціна, яку Україна повинна заплатити за демократію та європейське майбутнє.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "The Times", повідомляє "Inopressa".

"Вибори відбудуться менш ніж через 60 днів, і це ціна, яку ми повинні заплатити, щоб врятувати Україну для її нового, демократичного і європейського майбутнього. Це досить скромна ціна", - сказала вона.

При цьому Тимошенко відзначила, що "президент не став закривати очі на грубі порушення Конституції, він відмовився допустити повернення України до радянського минулого".

"Те, що зараз відбувається на Україні, – це не хаос. Це дуже складно і непередбачувано, але кожен крок, який ми робимо, це крок у напрямку до дійсної демократії", - підкреслила лідер БЮТ.

У той же час, Тимошенко ще раз зазначила, що депутатам її блоку пропонували хабарі, а також погрожували чи обіцяли міністерські посади, щоб забезпечити коаліції дві третини більшості в парламенті.

За словами лідера БЮТ, депутатам її партії пропонували 5 млн. дол. за те, щоб вони допомогли "Партії Регіонів" одержати контроль над 300 з 450 парламентських місць, тому що це дозволить відхиляти президентські вето і не дасть внести зміни у Конституцію.

Тимошенко визнала, що виборці розчаровані промахами "помаранчевої" коаліції, але наполягає, що опозиційні сили багато чого навчилися на власних помилках.

"Я твердо вірю, що ця можливість дострокових виборів дасть нам новий шанс, і ми його не впустимо, щоб принести Україні демократичний порядок і європейське майбутнє", - наголосила вона.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування