Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ЗВИНУВАТИЛА ЮЩЕНКА В БЕЗСОРОМНОМУ ТИСКУ НА КС

Понеділок, 9 квітня 2007, 13:10

Верховна Рада збирається звернутися до міжнародних гарантів незалежності України з проханням надати допомогу по виходу з політичної кризи.

Про це йдеться в заяві Верховної Ради України з приводу тиску президента Ющенка на Конституційний Суд, за яку у понеділок проголосувало 256 депутатів.

За словами автора проекту, зараз іде тиск на КС з боку президента, який розглядає його указ про розпуск парламенту.

"Ігноруючи вимоги Конституції, закону України про КС, президент Віктор Ющенко здійснює безпрецедентний тиск на конституційний суд", - наголошується в документі.

"Президент всупереч частині другій статті 26 Конституції, яка забороняє тиск на суддів, нехтуючи конституційним статусом гаранта Конституції публічно проводить зустрічі з суддями, безсоромно нав’язуючи їм своє бачення", - зазначається в тексті постанови.

"Все це відбувається в той час, коли друга сторона суворо дотримується закону", - зачитав заяву спікер Олександр Мороз.

Тиск президента на КС Верховна Рада розглядає як один з чинників легітимізації неконституційних дій президента та тих політичних сил, які штовхнули його на цей крок.

"З огляду на такий розвиток подій Верховна Рада залишає за собою право до міжнародних посередників та міжнародних організацій за сприянням у врегулюванні політичної ситуації, - додав Мороз.

Під час виступу автор проекту постанови Іван Бокий поскаржився, що у понеділок засідання Верховної Ради транслює лише канал "Рада".

"Це вже кучмівський варіант, коли припинено трансляцію Ради", - заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування