У Яценюка і Райс з'явився план

Середа, 2 травня 2007, 11:39

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк передав держсекретарю США Кондолізі Райс проект Цільового плану двосторонніх відносин для його подальшого опрацювання та схвалення обома сторонами.

Як повідомляє прес-служба МЗС, під час бесіди Яценюк та Райс відзначили позитивну динаміку українсько-американських відносин та окреслили основні напрями їх подальшого розвитку.

Сторони обговорили також цілий ряд питань, що стосуються глобальної проблематики. Зокрема, йшлося про співпрацю в питаннях енергетичної безпеки, розв’язання "заморожених конфліктів", участі в миротворчих операціях, координацію дій в рамках реагування на нові світові виклики.

У ході робочого візиту до США Яценюк провів також низку зустрічей в Конгресі США. Зокрема, міністр зустрівся з Групою сприяння Україні в Конгресі (українським "кокусом"), яка об’єднує 40 конгресменів.

Відбулися також окремі переговори з головою Комітету з міжнародних відносин Сенату США, сенатором-республіканцем від штату Індіана Ричардом Лугаром та з головою Конгресової комісії сприяння демократії, конгресменом-демократом Д.Прайсом.

Міністр високо оцінив вклад американських політиків у розвиток двосторонньої співпраці, відзначивши, що український "кокус" став важливим інструментом українсько-американського співробітництва та генератором нових форм та напрямків співпраці.

В той же час, він закликав до необхідності надання більшої динаміки та конкретики у площині реалізації двосторонніх проектів.

Водночас в інтерв’ю "Голосу Америки" на питання, чи лунали від конгресменів пропозиції щодо вирішення політичної кризи в Україні, Яценюк відповів, що "вони чули більше пропозицій від міністерства закордонних справ України".

"Ми доволі дорослі, щоб зрозуміти, що українська політична еліта зможе самостійно впоратися з тими проблемами, які сьогодні тимчасово існують. Ми навіть не назвемо цю ситуацію кризовою. Це є тим, що називається демократія", - зазначив Яценюк.

"Справді проходить певний процес трансформації українського суспільства та політичної еліти. Але ми знайдемо вирішення цих проблем. І ми порадили американській стороні не втручатися у ці внутрішньополітичні процеси", - цитує міністра 5 канал.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...