Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура образилась на президента та його команду?

Середа, 23 травня 2007, 10:51
Колегія Генеральної прокуратури заявляє про недопустимість втручання органів державної влади, посадових осіб, громадсько-політичних організацій у діяльність прокуратури.

У заяві колегії, розповсюдженій у середу, наголошується, що вплив у будь-якій формі на працівника прокуратури з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або домогтися неправомірного рішення тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

У документі згадуються заяви "окремих політиків... про нібито неналежну діяльність прокуратури".

"З огляду на це заявляємо, що Генеральна прокуратура України забезпечує виконання покладених на неї функцій у суворій відповідності до вимог Конституції і законів України та не має наміру догоджати цим політичним діячам у їх намаганнях задовольнити свої амбіції", йдеться в заяві.

Автори документу стверджують, що прокуратура "реагує на факти порушень законів, у тому числі вчинених суддями, органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, досудове слідство".

"Будь-які протиправні дії чи акти невідворотно тягнуть за собою прокурорське реагування, а винні у їх вчиненні посадові особи притягуються до дисциплінарної, а за наявності підстав, і кримінальної відповідальності".

Автори заяви звертають увагу, що відповідно до законодавства Генпрокуратура "здійснює свої повноваження незалежно від будь-яких органів державної влади, посадових осіб, а також рішень громадських об’єднань чи їх органів".

У середу радник президента Микола Полудьонний висловив думку, що Генпрокуратура має більш оперативно реагувати на незаконні дії представників судової гілки влади.

Сам президент Віктор Ющенко висловив здивування щодо відсутністі реакції Генпрокуратури на "безвідповідальні дії" державних установ щодо забезпечення проведення дострокових парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...