Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" потягне Давидовича в суд

Четвер, 3 травня 2007, 12:56

"Наша Україна" подасть в суд на Центральну виборчу комісію за відмову у виключенні кандидатів у депутати з виборчого списку блоку.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

Як зазначив керівник юридичного департаменту партії Валерій Карпунцов, у понеділок,
30 квітня, ЦВК своєю постановою відмовила у виключенні кандидатів у народні депутати з виборчого списку блоку "Наша Україна", "які за підсумками результатів виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року вважаються не обраними"

"Ця постанова була ухвалена поза межами повноважень, наданих ЦВК, всупереч вимог Конституції та законів України та в результаті невірного застосування законодавчих положень, що порушує права Блоку "Наша Україна", - вважає він.

Карпунцов зазначив, що 19 квітня міжпартійний з’їзд блоку "Наша Україна" вирішив виключити з виборчого списку блоку кандидатів у депутати, які за результатами виборів 26 березня минулого року вважаються необраними, і, відповідно до ч.3 ст. 101 закону про вибори народних депутатів ЦВК "повинна прийняти рішення" про їх виключення з виборчого списку блоку.

"Конституцією та законами України ЦВК не наділена повноваженнями приймати рішення про відмову у виключенні кандидатів у народні депутати з виборчого списку політичної партії (виборчого блоку політичних партій), які за підсумками результатів виборів... вважаються не обраними (незалежно від будь-яких підстав), як і повноваженнями перевіряти додержання законів, установчих документів виборчого блоку політичних партій, під час прийняття рішення, передбаченого ч.3 ст. 101 закону "Про вибори народних депутатів", - наголошує він.

За словами Карпунцова, дії ЦВК щодо рішення про виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку політичної партії (виборчого блоку політичних партій), на підставі рішення з’їзду "є організаційно-технічним по своїй природі та спрямовані на реалізацію такого рішення".

"При постановлені рішення ЦВК було взято до уваги виключення Партії промисловців і підприємців України зі складу блоку "Наша Україна", як неправомірне, а також без достатніх підстав було застосовано положення статті 63 Закону”, - зауважив Карпунцов.

"ЦВК зайняла неприпустиму для вищого органу державної влади позицію, відповідно до якої саботажні дії хоча б одного учасника виборчого блоку політичних партій, незалежно від рівня його представництва та впливу у складі блоку, можуть повністю заблокувати роботу всього блоку та абсолютно обмежити його в правах", - зазначив він.

Карпунцов наголошє, що "такий підхід суперечить Конституції України, основоположним засадам та принципам правового регулювання, грубо порушує права відповідного виборчого блоку політичних партій та інших його учасників"
.
"Такими діями ЦВК фактично підтримує "політичне рейдерство" ПППУ, представники якої публічно заявили про бажання вийти зі складу блоку "Наша Україна", але всіма можливими силами намагаються заблокувати законну діяльність цього блоку", - переконаний Карпунцов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування