Герман турбується, щоб костюм Ющенка не з'їла міль

Четвер, 3 травня 2007, 14:12

Член фракції Партії регіонів Ганна Герман закликає президента, спікера та прем’єр-міністра сісти за стіл переговорів.

"Комісар Єврокомісії Беніта Фереро Вальднер заявила тільки що, що політична криза в Україні - це внутрішня справа України. Іншими словами – світ махнув на нас рукою, мовляв, та робіть собі там, що хочете", - зазначила вона з трибуни парламенту.

"Тому і Вас, Вікторе Андрійовичу, і Вас, Вікторе Федоровичу, і вас, Олександре Олександровичу, закликаю стати ще раз на шлях переговорів. Не дивіться, що світ махає на нас рукою. Дивіться, щоб наші люди на нас рукою не махнули", - підкреслила Герман.

Вона також нагадала слова екс-президента Польщі Олександра Квасневського до Леоніда Кучми: "Леоніде Даниловичу, демократія - це як костюм. Він може бути незручно скроєний, але коли його зняти, ви можете залишитися голим…".

"Ви завжди вміли елегантно носити демократичний костюм, але ось уже місяць цей ваш костюм наполегливо їсть закарпатська міль, і я боюся, Вікторе Андрійовичу, що ви можете залишитися голим", - сказала Герман, звертаючись до президента.

"Ще раз перед вами, Вікторе Андрійовичу, як у класичній українській казці, три дороги. Ліворуч підеш – розкол знайдеш, праворуч підеш – розкол знайдеш. А ви йдіть прямо! Ідіть прямо дорогою закону і правди. І правда визволить вас із тих тенет, які сплели вам ті ваші поплічники, ті комсомольські, обкомівські секретарі, які коло вас пригрілися і раптом надягнули маску українських націоналістів", - додала вона.

Водночас інший депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл підкреслив, що 24 червня вибори народних депутатів відбутися не можуть, оскільки законодавча база не дає змоги провести вибори у скорочений термін.

Говорячи про політичну ситуацію, Чорновіл також заявив: "У нас достатньо правових підстав не допустити незаконних дій (президента)" і попередив, що Ющенко "нестиме всю відповідальність за фактичний розкол України".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування