Соціологи "виявили", що Мороз у великій шані

П'ятниця, 4 травня 2007, 15:36

Більше третини населення України готові проголосувати за Віктора Януковича як за кандидата в президенти України якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю.

Такі результати соціологічного дослідження центра "Социс", котре презентоване його директором Миколою Чуриловим на прес-конференції в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

34% населення готові проголосувати за Януковича, 18% - за лідерку БЮТ Юлію Тимошенко, 13% - за нинішнього президента Віктора Ющенко.

Проти усіх проголосували б 9% респондентів, а 12% утруднилися відповісти на запитання.

Рейтинг довіри українських політиків також очолює Віктор Янукович.

У ході опитування 45% респондентів сказали, що цілком або в основному довіряють прем'єр-міністрові України Віктору Януковичу. Цьому політикові не довіряють або зовсім не довіряють 53%.

На другому місці, відповідно до досліджень, голова Верховної Ради Мороз.

Йому цілком довіряють або в основному довіряють 33%, в основному не довіряють або зовсім не довіряють 62% і 1% громадян відповіли, що не знають цього політика.

Третє місце розділяють президент Віктор Ющенко і перший віце-прем'єр Азаров. Їм цілком довіряють або в основному довіряють 32% населення.

При чому Ющенку 64% опитаних в основному не довіряють або зовсім не довіряють, а Азарову не довіряють або зовсім не довіряють 45%.

1% опитаних відповіли, що не знають такого політика як Ющенко, а 16% респондентів сказали, що не знають такого політика як Азаров.

На четвертому місцях за рейтингом довіри лідерка БЮТ Юлія Тимошенко і лідер суспільного руху "Народна самооборона" Юрій Луценко. Їм довіряють по 31% опитаних.

При чому, в основному не довіряють або зовсім не довіряють Луценку 60%, а Тимошенко - 64% опитаних. 1% респондентів відповіли, що не знають такого політика як Тимошенко, а 4% не знають Луценка.

На п'ятому місці за рейтингом довіри лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко. Йому довіряють 30% опитаних, 64% не довіряють, а 2% не знають такого політика.

Відповідно до дослідження, 55% респондентів не підтримують або скоріше не підтримують указ про розпуск Верховної Ради і проведенні дострокових парламентських виборів. 36% підтримують або скоріше підтримують дане рішення президента.

47% населення вважають, що дострокові вибори Верховної Ради повинні бути проведені одночасно з достроковими президентськими виборами.

У 2004 році Ілько Кучерів звинуватив Социс у тому , що вони у своєму екзит-полі на виборах президента виключили дані за 2 мільйонами опитаних із Західної України, чим перерозподілили голоси на користь Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...