Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова розповіла, чому Янукович погодився на вибори

П'ятниця, 4 травня 2007, 18:48

Координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова заявляє, що Партія регіонів піде на дострокові парламентські вибори і виграє їх.

"Ми прийняли виклик і йдемо на дострокові вибори. Ми чудово розуміємо надзвичайний характер такого вибору, але інтереси нації, інтереси кожного з наших виборців дорожчі і вагоміші", - йдеться у заяві Богатирьової, поширеній її прес-службою.

Вона також зазначила, що до рішення про проведення дострокових виборів Партію регіонів підштовхнула робота Конституційного Суду.

"Ми передбачали, що серцем компромісів має стати рішення Конституційного Суду. Стало зрозуміло, що у зв’язку зі звільненням двох суддів КС і тривалим гострим політичним протистоянням таке рішення стало неможливим. Тоді ми зробили вибір як, перш за все, європейська політична сила, де принципи відповідальності перед суспільством, змагання за його довіру – це основа ухвалення політичних рішень будь-якою партією", - сказала Богатирьова.

За її словами, відповідно до "історичного консенсусу", досягнутого на переговорах між президентом і прем’єром у п’ятницю, дострокові вибори мають проводитись згідно зі спільним планом, який визначає Верховна Рада ухваленням відповідних законів та рішень.

Також цей документ, за словами Богатирьової, передбачає, що всі політичні сили повертаються до сесійної зали.

"Ми сприятимемо тому, щоби Конституційний Суд запрацював у повному складі, а політичні партії відмовляться від безплідної боротьби, що вже суттєво зашкодила українському національному прогресу. Це мають бути справедливі та чесні, відповідальні за долю держави і нації позачергові вибори як шлях до наступної якості демократії", - сказала вона.

"Сьогодні ми почули найчутливіший і особистісний виступ лідера Партії регіонів Віктора Федоровича Януковича на Майдані Незалежності перед 50-ти тисячним корпусом наших активістів. Наш вибір – вибір сильних та виклик слабким. Це позиція на захист національних інтересів, демонстрація готовності жертвувати партійно-корпоративними поглядами і дискусіями задля спільного блага", - додала Богатирьова.

Вона також вважає, що зараз треба зосередитися на технологічній і політико-ідейній роботі щодо організації дострокових виборів, "зробити це частиною проекту зміцнення Партії регіонів" та її "переконливої перемоги на цих виборах".

"Я впевнена, що наш крок буде підтриманий виборцями... Все моє життя від сьогодні і назавжди належить тільки їхній волі, їхньому вибору та їхнім викликам. Моє завдання і завдання моїх колег на чолі із лідером Партії регіонів Віктором Януковичем зробити все, щоби наші виборчі програмні позиції стали сценарієм завтрашньої динамічної і ефективної політики України", - зазначила Богатирьова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
Усі новини...