Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович готується виставити Азарову рахунок

П'ятниця, 4 травня 2007, 19:56

Міністерство фінансів у п'ятницю звернулося до Центвиборчкому з проханням надати розрахунки коштів для організації позачергових виборів до Верховної Ради.

Про це на прес-конференції в п'ятницю повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович.

Він також підкреслив, що це питання планується розглянути в суботу на засіданні Центвиборчкому.

При цьому він нагадав, що ЦВК уже офіційно подавала розрахунки, а також суму, необхідну для організації позачергових виборів, що становить 312 млн.грн.

Давидович сподівається, що Верховна Рада зможе прийняти зміни до законодавства, і усунути недоліки щодо формування окружних виборчих комісій, реєстрації політичних сил, формування виборчих фондів, ведення агітації за рахунок державного бюджету й ін.

За словами глави ЦВК, на даний момент в організації позачергових парламентських виборів є багато неузгоджених моментів. У той же час Давидович запевнив журналістів, що навіть із такими неузгодженостями ЦВК могла б провести вибори, за умови згоди всіх політичних сил.

Глава ЦВК також повідомив, що позачергові парламентські вибори будуть проводитися не за реєстром виборців. За його словами, створення реєстру виборців є перспективою, і для цього потрібно ще багато працювати.

Давидовича здивували зміни до бюджету-2007, відповідно до яких на реєстр виборців виділено 127 млн.грн. Він підкреслив, що не знає, звідки з'явилася така цифра.

За словами Давидовича, Центвиборчкому на створення реєстру було виділено 42 млн.грн., з яких 14 млн.грн. - на первинне наповнення реєстру, хоча, як підкреслив глава ЦВК, на первинне наповнення реєстру потрібно 74 млн.грн. Таким чином, було недоотримано 60 млн.грн.

Давидович пообіцяв, що буде ще обговорювати це питання з міністром фінансів Миколою Азаровим.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування