Ющенко наполягає на виборах у червні-липні

Понеділок, 7 травня 2007, 18:41

Головним дискусійним питанням у переговорах між політичними лідерами на даний момент залишається питання щодо дати проведення дострокових виборів.

Про це по завершенні зустрічі з прем’єром Віктором Януковичем сказав журналістам президент Віктор Ющенко.

"У нас була досить довга дискусія щодо дати проведення дострокових виборів. Я б сказав, що це залишається поки що одним з важких питань", - зазначив він.

Президент наголосив, що його позиція полягає в тому, що вибори треба провести в якомога стисліші терміни, "щоб не залишати на довгий час політичну невизначеність, тому що політична дестабілізація впливає як на громадське, так і на економічне життя".

"І найкращими термінами я бачив би 60 днів від дня прийняття рішення, це десь кінець червня або середина липня", - підкреслив він.

Разом з тим, президент наголосив, що під час переговорів сам факт проведення виборів не був дискусійним питанням, оскільки це є "беззаперечним фактом" для всіх сторін.

"Воно (питання щодо виборів) не обговорюється. Це є доконаний факт для всіх сторін – учасників переговорів", - додав він.

За словами Ющенка, він і прем’єр-міністр погодилися звернути увагу на "правову гармонізацію" рішень, необхідних для проведення дострокових виборів як з боку уряду, так і з боку Верховної Ради та президента "в тому числі з тих питань та нелегітимних дій, які були раніше прийняті парламентом і урядом".

Також високопосадовці, за словами Ющенка, домовилися сприяти законодавчому врегулюванню виборчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...