Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинувачує опозицію у залізничному теракті й аварії на газопроводі?

Вівторок, 8 травня 2007, 12:22

Голова Верховної Ради Олександр Мороз не виключає, що аварії з поїздом "Столичний експрес" та на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" були організовані для того, щоб показати, що "виконавча влада, уряд не справляються зі своїми обов’язками".

Про це, як передає УНІАН, він заявив на сесії парламенту.

За словами Мороза, політична ситуація в Україні "нині справді складна". Водночас, зазначає спікер, вона підсилюється і штучно, тобто "підігрівається деякими речами, які треба аналізувати вже з юридичної, а то й з кримінальної точки зору".

"От був запрограмований теракт із поїздами, і сьогодні слідство переконується в тому, що це справді терористичний акт, який, дякуючи Богу, не завершився життєвими трагедіями", - сказав Мороз.

На його переконання, все це робиться для того, щоб показати – "бачите, влада виконавча, уряд не справляються зі своїми обов’язками".

Спікер також зазначив, що "ми не один раз зустрічали подібні речі в інших країнах і не хотілося, щоб це було в Україні".

"Хотілося б попередити тих, хто вдається до таких кроків, що нічого таємного не буває безкінечно таємним, воно стає в решті-решт явним, і за все доводиться відповідати", - наголосив Мороз.

За його словами, схожою є ситуація і з аварією на газопроводі "Уренгой-Памари-Ужгород".

"Це дуже серйозна справа, і не випадково там працівники СБУ зроблять перевірку, чи не причетні до того лихі люди з якоїсь відомої причини, а, скоріше за все, з тієї причини, про котру я вам говорив", - наголосив Мороз.

Він висловив сподівання, що СБУ в даному випадку "керуватиметься об’єктивним аналізом справ, а не політичною залежністю чи службовою залежністю від конкретних посадовців".

Як відомо, увечері 2 травня біля залізничної станції "Росава" Кагарлицького району Київської області зійшли з рейок 1 локомотив і 5 вагонів пасажирського поїзда "Столичний експрес" (Дніпропетровськ-Київ). Крім того, були пошкоджені стрілочний перевід і 200 м колії; 4 особи шпиталізовані.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, яке стало причиною сходження з рейок вагонів "Столичного експреса".

7 травня близько 15-ї години біля компресорної станції Ставище магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" (Богуславський район Київської області) сталася розгерметизація ділянки газопроводу з подальшим займанням природного газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...