Мороз буде захищати Черновецького до останнього

Четвер, 2 серпня 2007, 17:10

Голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз заявляє, що має намір зробити все, щоб позачергових виборів у місцеві органи влади не було.

"Я буду робити все, щоб їх (позачергових виборів у місцеві органи влади) не було", - сказав Мороз на прес-конференції в четвер.

За словами спікера, позачергові місцеві вибори можна проводити тільки після того як будуть внесені зміни в Конституцію, що стосуються реформування місцевого самоврядування, а також зміни у відповідні закони, що визначають функції і повноваження місцевих органів влади.

"Але вибори (у місцеві органи влади) відбудуться не раніш 2009 року", - підкреслив Мороз.

Спікер також підкреслив, що на сьогоднішній день і для позачергових парламентських виборів немає законодавчих підстав. "Це робиться, тому що комусь так хочеться", - сказав він, додавши при цьому, що не на бажаннях окремих людей потрібно будувати політику і змінювати владні структури.

За словами Мороза, для того, щоб змінити, зокрема, владу в Києві існують законодавчі підстави.

Наприклад, якщо мер міста Києва подасть у відставку.

Крім того, Мороз повідомив, що в парламенті на даний момент зареєстровано законопроект, автором якого є народний депутат Сергій Головатий, яким пропонується скасувати рішення Верховної Ради з прийняття закону про введення імперативного мандата для депутатів місцевих рад.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування