Мороз приплів вибори до НАТО і мало не став жертвою "теракту"

Субота, 4 серпня 2007, 11:58

Голова Верховної Ради 5 скликання, лідер СПУ Олександр Мороз переконаний, що дострокові вибори до парламенту проводяться задля вступу України в НАТО.

"Вся ця затія виборів, щоб втягнути Україну в НАТО і розсварити нас з Росією. Треба вижити соціалістів з парламенту, щоб вони не впливали на "регіоналів", і ті проголосували за НАТО", - заявив Мороз.

Він запитав матерів, які "плачуться за милою Юлечкою і президентом", чи хочуть вони, щоб їх діти стали "гарматним м’ясом".

Він також звинуватив українську владу в тому, що вона виконує "волю закордонних кукловодів".

Саме в момент, коли Мороз виголошував цю тезу, завалилися два прапори – державний і Соцпартії, які стояли в нього за спиною.

"От бачите, хотіли поцілити в виступаючого, але промахнулися", - звернувся до залу Мороз. Після цього прапори за його спиною прибрали.

Також у своєму виступі Мороз розкритикував опонентів, зокрема "Нашу Україну", за "зраду домовленостей" 2004 року щодо проведення політреформи.

Він також заявив, що щоб скасувати депутатську недоторканність, зовсім не обов’язково проводити вибори, а достатньо прийти до залу і проголосувати законопроект соціалістів.

"Зараз на кожному стовпі бігборди висять про скасування депутатської недоторканності. А що як доведеться судити тих, хто їх розвішував?", - запитав спікер.

У своєму виступі Мороз ще раз відкинув звинувачення в тому, що він зрадив помаранчеву команду ввійшовши в коаліцію з Партією регіонів та КПУ. "Кого ми зрадили? Петра Порошенка, за якого не стали голосувати? То чому зараз вони Порошенка навіть у список не беруть? Чи може ми зрадили президента, який хотів широку коаліцію і відсторонив Тимошенко від влади?", - запитав Мороз.

"Але ж я не можу розповідати всю кулуарну інформацію", - заявив він, додавши, що "не торгував совістю і правдою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування