Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фондовий ринок завмер в очікуванні нової коаліції

Понеділок, 1 жовтня 2007, 14:40

Торгівля акціями українських емітентів на фондовій біржі ПФТС у першій половині дня понеділка здійснюється в'яло: кількість угод і їх розміри невеликі, а значні зміни котувань відсутні.

Згідно з даними ПФТС, після трьох годин торгів укладені 34 угоди з акціями на суму 7,8 млн грн, зокрема з найбільш ліквідними ("Дніпроенерго", "Західенерго" "Азовсталь", "Стірол" і "Азовобщемаш") - у середньому по 4 угоди.

Середня зміна курсів угод "блакитних фішок" склало всього 0,1%, виняток склали лише акції "Азовобщемаша", що подорожчали на 11,9% на новинах компанії про перерозподіл серед власників.

У той же час трохи подешевшали (на 0,5-0,8%) - "Дніпроенерго", "Стірол" і "Азовсталь", контрольовані провідними бізнесменами з "Партії регіонів", що за попередніми підсумками може втратити владу.

Тоді як серед тих, що подорожчали, (на 2,8%) -"Укрнафта", чий глава правління знаходиться в списках блоку НУНС. Дещо виросли (на 0,8%-0,9%) також курси акцій "Західенерго" і "Центренерго", тому що можливе формування коаліції на чолі з БЮТ знижує імовірність проведення допемісій цих акцій в обмін на погашення боргів на зразок операції, проведеної нещодавно компанією ДТЕК члена Партії регіонів Ріната Ахметова з акціями "Дніпроенерго".

"Ринок нікуди не рухається - ні вгору, ні вниз. Ринок очікує, яка політична сила буде формувати коаліцію. До моменту визначення лідера політичних виборів він буде вкрай пасивний у зміні котувань ", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор "Інеко-інвест" Олег Морква.

За його словами, така реакція багато в чому пояснюється тим, що на українському ринку від 80% до 90% усіх ресурсів - це капітал нерезидентів, що зайняли вичікувальну позицію.

Морква відзначив, що у випадку формування коаліції на чолі з блоком Юлії Тимошенко існує певний ризик оголошення чергової кампанії по реприватизації, на яку фондовий ринок традиційно реагує болісно.

"Але я думаю, що в цей раз не повториться ситуація 2005 року, коли було основне гасло усе повернути й усе продати. Ризик набагато менший, ніж кілька років тому", - сказав директор "Інеко-Інвест".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...