СБУ розбирається з корупцією першого заступника Лавриновича

Середа, 3 жовтня 2007, 13:42

Служба безпеки України передала до суду протокол про корупційні діяння щодо члена Вищої ради юстиції, першого заступника міністра юстиції Валерія Бондика.

Протокол передано в середу до одного з районних судів Києва, повідомляє прес-служба відомства.

За їх інформацією, Бондик, будучи державним службовцем 1-го рангу 1-ої категорії, незаконно одержав матеріальні блага у зв'язку з виконанням функцій держави.

Встановлено, що Бондик "користався послугами приватних осіб для здійснення авіаперельотів територією України, за що приватною особою К. було оплачено 61 610 грн.".

Разом з тим, СБУ на виконання доручення слідчого прокуратури Криму в рамках кримінальної справи з'ясовується причетність Бондика до протиправних дій, пов'язаних з прийняттям неправомірного судового рішення суддею Феодосійського міського суду.

Кримінальна справа була порушена прокуратурою Криму стосовно судді Феодосійського міськсуду за фактом винесення 05 квітня 2007 року завідомо неправосудного рішення.

Воно стосувалося заборони центральним і місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування здійснювати будь-які заходи, а також приймати будь-які рішення на виконання указу президента "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

По суті викладеного СБУ поінформує міністра юстиції для вжиття заходів, передбачених законом "Про боротьбу з корупцією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News