Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційному суду дозволили не розказувати секрети про себе

Середа, 31 жовтня 2007, 15:48

Конституційний Суд не повинен відповідати, які засоби масової інформації він заснував.

У середу Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Адміністративного суду щодо того, що Конституційний суд не зобов’язаний відповідати на інформаційні запити, повідомляє Телекритика.

Апеляційну скаргу за цим позовом подавала юрист Інституту Медіа Права Тетяна Родіонова через відмову останнього надати відповідь на інформаційний запит. Юрист запитувала, засновником та співзасновником яких ЗМІ є Конституційний суд і яку суму закладено у бюджеті цієї установи на 2005 рік для їх фінансування.

Конституційний суд відмовив у наданні запитуваної інформації. Підстава, зазначена у повідомленні, – установа не розглядає інформаційні запити та не дає на них відповідей.

На думку юристів, відмова Конституційного суду у наданні запитуваної інформації є незаконною, оскільки дія Закону України "Про інформацію" поширюється на всі органи державної влади, в тому числі й на Конституційний суд України.

"З матеріалів справи очевидною є неправомірна відмова Конституційного Суду у наданні інформації, і це простежувалося в ході усього судового розгляду. Склалося враження, що суд апеляційної інстанції просто побоявся виносити рішення проти Конституційного Суду", заявила адвокат Андрій Нечипоренко.

Як повідомляє Інститут Медіа Права, рішення Апеляційного суду буде оскаржено до Вищого адміністративного суду України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...