У Черновецького обіцяють перетворити Рибальський острів на "київський Манхеттен"

Понеділок, 8 жовтня 2007, 13:14

Містобудівна рада Києва схвалила передпроектні пропозиції будівництва на Подолі (район Рибальського півострова) ділового центра.

Так, на вул. Електриків, 28 планують побудувати офісно-готельний комплекс з зоною розваг і відпочинку, повідомляє Ліга.

Передбачається, що в цю частину Києва переїдуть державні й урядові заклади, столична держадміністрація.

Звести сіті-центр планують на території площею 5,3 га за 5-7 років, витративши на це $1,5 млрд.

До інвесторів будівництва "київського Манхетена" належить група компаній, серед яких російський "Газпром".

Автор проекту Георгій Куровський, підкреслив, що для автомобілів тут передбачено понад 3,5 тис. місць у підземному і 1,5 тис. місць у наземному паркінгах, пише київська газета "Українська столиця".

За задумом архітекторів, одночасно в "київському Манхеттені" зможуть знаходитися від 200 до 250 тис. осіб.

У київському сіті передбачені готелі, офіси, виставковий комплекс, приміщення для занять спортом, конференц-зали, аквапарк, храм, мультиплекс, ресторани, театр, торговельні заклади й адміністративні споруди.

"Основна мета цього будівництва - розвантаження центральної частини міста і розміщення на Рибальському півострові столичного ділового центра. З огляду на те, що зараз потреба міста в сучасних офісах задоволена лише на 25%, то основний акцент будуть робити саме на них", - зазначив автор проекту.

За словами Куровського, головну композицію сіті-центра будуть складати 4 офісні висотки класу "А"," В", "С" (під умовною назвою "Одвічне сяйво"), шпиль однієї з яких буде сягати 300 метрової висоти (60 поверхів).

Відповідно до проекту, у центральній частині півострова розташують ділову частину, у північній - готельну ("Білий камінь"), у західній - адміністративну, у південній - розважальну, а в східній - соціальну.

Підземна частина комплексу буде складати 4 яруси, однак її можна збільшити ще на декілька "поверхів". Передбачено також облаштування вертолітної площадки.

Учасники містобудівної ради в цілому схвалили передпроектні пропозиції будівництва сітіцентра.

Зодчі рекомендували авторам перейти до наступної стадії проекту, що передбачає детальне планування території і розробку транспортної схеми, картограми машинопотоків, уточнення параметрів, інженерні комунікації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...