Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну просять дати притулок росіянину - побратиму "євразійських" вандалів

Середа, 2 січня 2008, 12:51

Вінницька правозахисна група закликає відповідні органи влади відмовити Росії у екстрадиції російського опозиціонера, члена забороненої в Росії "Націонал-більшовицької партії" Михайла Гангана та надати йому статус біженця.

"Двадцятиоднорічний Михайло Ганган є дуже відомою фігурою російського руху політичного ненасильницького спротиву режиму влади, очолюваної Володимиром Путіним", - йдеться у заяві Вінницької правозахисної групи.

Група зазначає, що "за організацію і активну участь в акціях громадянської непокори Гангана неодноразово було піддано репресіям у вигляді притягнення до відповідальності за сфабрикованими справами про адміністративні правопорушення".

Правозахисники закликають регіональне представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та посольство Словенії в Україні (як країни, що наразі головує в ЄС) негайно виступити із вимогою забезпечити доступ співробітників УВКБ ООН до Гангана.

Також правозахисники просять уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніну Карпачову "негайно втрутитися в ситуацію і забезпечити Гангану можливість доступу до процедури набуття статусу біженця в Україні".

Крім того, група звернулася до міністра юстиції Миколи Оніщука та міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з вимогою не допустити порушень прав Гангана, забезпечити надання йому доступу до процедури набуття статусу біженця в Україні, повідомляє УНІАН.

Правозахисники повідомляють, що співробітники УБОЗ МВС України у Вінницькій області в ході спільної операції із російськими спецслужбами 31 грудня 2007 року затримали на залізничному вокзалі у Вінниці одного з організаторів руху "Маршів Незгодних" Гангана.

За їх інформацією, Ганган 10 грудня 2007 року звернувся із заявою про надання йому допомоги в процедурі набуття статусу біженця до УВКБ ООН і після проведення із ним відповідного інтерв'ю його було визнано як особу, яка потребує міжнародного захисту.

Зараз Ганган утримується в ізоляторі тимчасового утримання Вінницького міського відділу міліції.

НБП була створена у 1993 році. Ідея створення такої партії, що об'єднує ультраправу та ультраліву ідеологію належить Едуарду Лімонову та Олександру Дугіну.

Останній у 1998 році вийшов із НБП і зараз є лідером "Міжнародного євразійського руху" та ідеологом "Євразійського союзу молоді".

У жовтні члени "Євразійського союзу молоді" спаплюжили державні символи України на Говерлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...