Україні до вересня потрібно терміново придумати, де саджати і селити гостей УЄФА

Понеділок, 21 липня 2008, 12:34

Україна і Польща повинні вийти до засідання виконкому УЄФА 25 вересня зі звітом про початок робіт з будівництва стадіону у Варшаві і реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві.

Про це розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" шеф штабу Євро-2012 Польської федерації футболу в Україні Адам Олькович.

"Зокрема, Україні по стадіону "Олімпійський" потрібно показати, що цілком зруйновано торгово-розважальний центр "Троїцький", потрібно показати, що йде укладення договорів з головним виконавцем будівельних робіт з реконструкції стадіону, що йде проектування всієї цієї модернізації", - повідомив він.

"У Польщі, ми повинні показати, що з 15 вересня ми дійсно починаємо будівництво стадіону у Варшаві. Право на будівництво в нас є, фінансування є, плани і проекти є - починаємо копати землю, починаємо працювати", - розповів Олькович.

Крім того, за його словами, потрібно показати документацію, що кожен аеропорт буде модернізований і якщо сьогодні приймає, наприклад, мільйон громадян, то в 2012 році буде приймати 3 мільйони. Це потрібно й Україні, і Польщі.

Олькович нагадав, що разом з УЄФА вже знайдені 11 запасних аеропортів в Україні і 16 аеропортів у Польщі.

Завдяки їм, після приземлення літака в місті проведення матчу, болільники вийдуть, а літак полетить на інший аеродром і там буде чекати кілька днів, після чого повернеться і доставить пасажирів назад: у Париж, Рим Франкфурт та інші західноєвропейські міста.

Третя проблемна позиція – це готелі.

"УЄФА насамперед цікавлять готелі для так званих гостей "UEFA family" ("родини УЄФА"). Це, по-перше, почесні діячі УЄФА, спортсмени, діячі національних федерацій. По-друге, це запрошені гості УЄФА - перші особи країн, що беруть участь у півфіналі й у фіналі. По-третє, це спонсори. Звичайно в проведенні чемпіонату бере участь 10 передових спонсорів", - розповів Олькович.

"Тобто, потрібно створити в обох країнах близько 20 тисяч готельних місць такого рівня, а це чотири- і п'ятизіркові готелі. З них, по 6 тисяч (готельних місць) у Варшаві й у Києві", - відзначив він.

У той же час Олькович заявив, що практично не переживає з приводу готелів, оскільки це приватні проекти.

"А з огляду на маленьку кількість готельних місць у Польщі і ще меншу - в Україні, це гарний бізнес", - відзначив начальник штабу.

Олькович також підкреслив, що "щоб виконати вимоги УЄФА, нам потрібні дуже великі інвестиційні програми".

При цьому Польща розраховує одержати 80 мільярдів доларів з бюджету Євросоюзу.

Раніше, в Україні заявлялася цифра необхідних інвестицій для виконання всіх цих задач на рівні $25 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування