Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гроші за газ Росії винна не Україна?

Субота, 5 липня 2008, 10:43

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляє, що 2,5 мільярди доларів за газ російському "Газпрому" винна не Україна, а компанія "РосУкрЕнерго".

"Насправді це заборгованість "РосУкрЕнерго" перед "Газпромом", і вона дійсно складає більше 2 млрд. доларів", — прокоментував Дубина в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" слова прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна про 2,5-мільярдний борг України перед "Газпромом".

На прохання прокоментувати домовленості української і російської сторін про підвищення цін на газ для України, Дубина відповів: "Мені відомо тільки, що кожна сторона прагне до поетапного підвищення цін на газ".

Дубина також повідомив, що предметні переговори щодо обсягів, умов постачання і ціни на газ для України на 2009 рік "Нафтогаз" почне вести, як тільки отримає відповідні директиви від уряду, який визначає параметри контракту.

За його інформацією, "Нафтогаз" очікує надходження директив вже наступного тижня, і він сподівається, що договір з "Газпромом" на наступний рік буде підписаний у вересні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування