Майже половина українців вважає, що коаліції уже не існує

Понеділок, 7 липня 2008, 15:06

У масовій свідомості громадян України немає однозначної думки щодо того, існує зараз коаліція чи вона юридично перестала існувати.

Про це свідчать результати опитування Центру соціальних досліджень "Софія", проведеного з 21 по 29 червня цього року.

Майже половина (44,0%) опитаних вважає, що коаліція перестала існувати, а третина (35,4%) – що коаліція продовжує існувати. Багато хто (20,6%) не визначився з відповіддю.

При цьому вихід із проблемної ситуації, на думку 30,3% респондентів, полягає у тому, щоб у Верховній Раді сформували нову коаліцію в іншому складі.

Дещо менше респондентів - 21,3% - вважають, що керівництву БЮТ та "НУ-НС" потрібно відновити чисельність коаліції.

Частина респондентів - 15,6% - схильна вважати ситуацію у парламенті стабільною, оскільки, на їх думку, вихід окремих депутатів із коаліції не означає її розпаду.

Водночас 13,0% опитаних поділяють думку, що доцільно розпустити Верховну Раду та призначити позачергові парламентські вибори. Не визначилися з відповіддю – 19,8%.

Як відомо, 6 червня два депутати Верховної Ради – Ігор Рибаков (БЮТ) та Юрій Бут ("НУ-НС") - заявили про свій вихід із парламентської коаліції.

Центр соцдосліджень "Софія" опитував доросле населення в усіх областях України, АР Крим, містах Києві й Севастополі (загалом у 130 населених пунктах) методом інтерв’ю. Всього було опитано 2020 респондентів віком від 18 років і старше.

Вибірка є репрезентативною за основними соціально-демографічними ознаками. Статистична похибка не перевищує 2,2%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News