"Самооборона" не порве з "НУ-НС" через Жванію?

Вівторок, 8 липня 2008, 09:57

Депутат фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Давид Жванія заперечує можливий вихід "Народної Самооборони" з "НУ-НС" у зв'язку можливим відкликанням подання його кандидатури на посаду голови АМКУ.

Про це Жванія сказав в ефірі телеканала ICTV у понеділок, повідомляють "Українські новини".

"Дискусія про перегляд відносин з нашими колегами не йде" , - сказав Жванія.

При цьому він зазначив, що у фракції відкликання його кандидатури на посаду голови АМКУ не розглядалося й лідер фракції В'ячеслав Кириленко звернувся з відповідним звертанням до Кабміну одноосібно.

"Навіть якщо таке питання стане (про відкликання кандидатури) це не буде приводом для розвалу коаліції. Я вас у цьому запевняю", - сказав Жванія.

Він додав, що посада голови АМКУ не є політичною й він давав згоду на неї у разі підтримки не менше 270 депутатами.

Жванія зазначив, що хоча коаліція зараз є "кволою", "Народна Самооборона" докладе максимум зусиль для збереження її формату.

Депутат вважає, що у разі розвалу нинішньої коаліції неминучі дострокові вибори парламенту.

Разом із тим, він вважає їх безглуздими без внесення змін до Конституції, які упорядковують взаємини між галузями влади.

Як відомо, 2 липня лідер фракції "НУ-НС" Кириленко закликав Кабмін відкликати подання по призначенню Жванії головою АМКУ.

У травні Верховна Рада звільнила голову АМКУ Олексія Костусєва.

14 січня Кабмін запропонував Раді призначити головою депутата Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Давида Жванію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування