Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оздоровлення посадових осіб позбавило Нікітський ботсад коштів

Вівторок, 8 липня 2008, 12:57

За даними прокуратура Ялти, 1,2 мільйони гривень, виділених із державного бюджету у 2005-2007 роках на наукову працю, державний Нікітський ботанічний сад направив на оздоровлення вищих посадових осіб.

Нікітський ботанічний сад, а також Національний науковий центр Української академії наук при ньому, знаходять на балансі держави.

Кошти на зарплату співробітників, різні дослідження, а також написання наукових праць надходять прямо з держбюджету, пише "Дело".

За словами прокурора Ялти Ростислава Процика, у травні 2008 року Головним контрольно-ревізійним управлінням була проведена ревізія Нікітського ботсаду, у ході якої і був установлений факт розтрати.

"Гроші, за словами керівників ботсаду, були витрачені на оздоровлення співробітників, але мають бути надані підтверджувальні документи, яких, на жаль, немає", - повідомила прес-секретар прокуратури Криму Наталя Бояркіна.

У самому Нікітському ботанічному саду від коментарів утримуються.

Директор саду поспішно пішов у відпустку. А головний бухгалтер Лідія Шевченко, яку також допитували в прокуратурі, навідріз відмовилася говорити на цю тему.

"Тут коментувати немає чого", - вважає вона.

У той же час, за словами Бояркіної, справа може бути перекваліфікована, "якщо буде встановлено, що гроші були витрачені не на оздоровлення співробітників, а привласнені вищими посадовими особами ботанічного саду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування