Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не бачить іншого спікера, окрім Яценюка

Четвер, 2 жовтня 2008, 12:48

У разі формування нової парламентської більшості у складі блоку "НУ-НС", БЮТ і Блоку Литвина питання про переобрання голови Верховної Ради автоматично втрачає актуальність.

Про це заявила заступник глави секретаріату президента – постійний представник президента у Верховній Раді Оксана Слюсаренко, повідомляє прес-служба глави держави.

На її переконання, відновлення демократичної коаліції в розширеному форматі означає наступність у підході до обрання керівництва парламенту.

На сьогодні, як і передбачалося, головою Верховної Ради є представник "НУ–НС", посаду першого віце-спікера віддано опозиційній фракції, ще одним заступником спікера став висуванець БЮТ – найчисельнішої фракції більшості.

Таким чином, у президії Верховної Ради забезпечено представництво як коаліції, так і опозиції.

"Що ж стосується задоволення кадрових сподівань нового учасника більшості – Блоку Литвина, то в даному випадку мова може йти про делегування його представників в Кабінет міністрів, інші центральні органи влади", - зауважила Слюсаренко.

"У такому підході немає ані грама упередженості чи двозначності. Зараз важливо не вносити нових деструктивних елементів у конструкцію коаліції, яка ще тільки формується. Фракція "НУ-НС" має спонукати Арсенія Яценюка до відкликання його заяви про складення повноважень голови Верховної Ради", - продовжила представник президента.

"Це стане добрим сигналом того, що нова більшість починатиме свою діяльність із порозуміння, а не конфлікту", – додала Слюсаренко.

Представник президента у Верховній Раді наголосила, що у разі поновлення демократичної коаліції глава держави не бачить на чолі парламенту іншої фігури, окрім Яценюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування