Медведько зібрався ловити отруйника Ющенка у Грузії?

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 12:20

Президент Віктор Ющенко заслухав доповідь генпрокурора Олександра Медведька про хід розслідування найбільш резонансних кримінальних справ.

Зокрема, Медведько доповів Ющенку про хід розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та справи про отруєння Ющенка, повідомляє прес-служба президента.

Відповідаючи на запитання президента про розслідування убивства Гонгадзе, Медведько повідомив про домовленість провести фоноскопічну експертизу в одній з європейських інституцій у листопаді.

"Після проведення цієї експертизи, я думаю, можемо порушувати кримінальну справу стосовно конкретних осіб", - сказав генпрокурор.

Він також повідомив про зусилля із встановлення місцезнаходження генерала міліції Олексія Пукача та його співмешканки, яких обох оголошено в розшук.

Президент також поставив запитання про хід розслідування справи щодо його отруєння.

За оцінкою генпрокурора, слідча оперативна група знаходиться на правильному шляху і проводить допити осіб, яких необхідно допитати, проводить оперативно-розшукові заходи.

"Генпрокуратура направила слідчих до Грузії та Німеччини для проведення слідчих дій, щоб вийти на порушення кримінальної справи стосовно певної фізичної особи", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, досі Грузія не фігурувала у справі про отруєння Ющенка. Водночас у день отруєння Ющенко спілкувався з двома грузинами – Давидом Жванією та Томасом Цинцабадзе, який того вечора був водієм у Ющенка і Жванії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News