Кириленко звинуватив "своїх" в зриві коаліції

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 15:44

Лідер фракції НУНС В’ячеслав Кириленко вважає, що заяви деяких членів його фракції про наміри БЮТ підписати коаліційну угоду без обговорення та в найкоротші терміни, зривають переговори щодо утворення більшості.

Про це Криленко сказав в п’ятницю, коментуючи вимоги групи депутатів щодо негайного скликання засідання політради блоку і підписання угоди з БЮТ.

За словами Кириленка, переговорна група від НУНС продовжує процес перемовин з БЮТ щодо узгодження спільних принципів формування коаліції.

"Ми продовжуємо узгодження порядку денного і узгоджуємо текст заяви щодо російсько-грузинської проблематики. По другому питанню ми поки не дійшли згоди", - сказав він.

"Я готовий зустрічатися ще скільки завгодно разів, у нас є офіційна група переговірників, яка в будь-який момент готова брати участь у переговорах", - додав він.

"Тому робити вигляд, що 18 осіб, які щойно зібралися на депутатські збори Народної самооборони, можуть прийняти рішення за 72 члена фракції НУНС, не прийнятно. Більше того, така поведінка є просто зривом переговорів і черговим провокуванням напруги в тій ситуації, коли взаємний діалог ледь-ледь відновився", - зазначив Кириленко.

Він також висловив невдоволення з того приводу, що подібні збори депутатів "призначаються з вулиці Грушевського (Кабмін)".

"Прем’єр призначає засідання нашої фракції на 13 годину, коли ніхто з "Нашої України" про це не знає", - додав він.

Раніше представники НУНС, які підтримують БЮТ, заявили про скликання депутатських зборів, а також вимогу щодо негайного скликання на понеділок політради блоку, на якому мало б мути обговорено якнайскоріше підписання коаліції з БЮТ без попередніх умов.

Ці ж депутати повідомили, що Кириленко "зник", щоб мовляв не проводити таке засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News