Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відхрестилась від української труби

Вівторок, 7 жовтня 2008, 13:29

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що Росія зацікавлена в надійності української газотранспортної системи.

Про це він сказав у вівторок в ході Українського енергетичного форуму, який проходить у Києві, передає УНІАН.

"Нам не потрібна власність, нам потрібна надійність, ось що головне", - наголосив Черномирдін.

При цьому посол зазначив, що між Росією і Україною "немає жодних проблем в енергетиці, ядерній енергетиці, а є поточні питання".

За словами Черномирдіна, "яке б політичне становище не було в Україні, ми завжди розмежовуємо міждержавні відносини з економікою".

Посол наголосив на необхідності відновлення спільної роботи України і Росії в рамках міжнародного консорціуму з управління ГТС України. За його словами, з моменту організації такого консорціуму, з 2004 року, робота в цьому напрямі не ведеться.

Також Черномирдін зазначив, що за підсумками року товарообіг між Україною і Росією перевищить 35 млрд. дол., зростання становитиме близько 30%.

Як повідомлялося, прем`єр Юлія Тимошенко 2 жовтня на спільній прес-конференції з прем`єром Володимиром Путіним у Москві заявила, що газотранспортна система України працює з високим ступенем гарантії.

Вона наголосила, що на сьогодні Україна не зірвала жодного контракту з транзиту газу, і до Європи постачається газу більше, ніж обумовлено в контрактах.

Прем`єр також зазначила, що всі кошти, які бралися для реконструкції і модернізації ГТС, витрачені саме на ці цілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування