Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція готує українців до росту квартирних крадіжок через забрані депозити

Вівторок, 25 листопада 2008, 11:24

Міліція готується до збільшення кількості шахрайських злочинів у зв'язку з прийдешньою кризою.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві з посиланням на начальника головкому міліції Віталія Ярему, рівень злочинності наразі залишається на тому ж рівні, як і торік за аналогічний період.

"Але в зв'язку з погіршенням економічного стану країни київська міліція прогнозує ріст корисливих майнових злочинів", - відзначили в міліції.

Зокрема, правоохоронці очікують повторення злочинів, які були поширені в 1990-х роках: різні "лохотрони", шахрайство з боку валютних перекупників та інші злочини корисливого характеру.

У зв'язку з цим столичний головком міліції просить киян бути більш пильними і не піддаватися на провокаційні пропозиції шахраїв.

Тим часом експерти Українського товариства фінансових аналітиків вважають, що українцям доцільно продовжити зберігати кошти у банках, незважаючи на кризові явища у фінансовому секторі.

"Зберігати гроші все-таки рекомендуємо в банках. Активізація організованої злочинності, що промишляє квартирними крадіжками, не за горами... Не зберігайте великі суми готівки вдома - не піддавайте себе і свою родину додатковому ризикові", - вказується в повідомленні УТФА, переданому "Інтерфакс-Україна".

Експерти товариства також рекомендують вкладникам у поточних умовах орієнтуватися на рівень надійності фінзакладів, а не на розмір пропонованих відсотків.

За оцінкою УТФА, на даний момент оптимальна структура внеску (у випадку відсутності зобов'язань) може включати: по 30% долара і євро, 20% швейцарського франка і 20% національної валюти.

Щодо курсових перспектив, у повідомленні відзначається, що гривня продовжить девальвацію, але рівня 9,5-10 грн/$ навряд чи досягне.

При цьому в повідомленні констатується, що девальвація гривні призведе до стрімкого зростання кількості проблемних кредитів, і владі необхідно вжити попереджувальні заходи.

"Якщо допустити кризу неплатежів позичальників і обвал вартості заставного майна, то країна дуже надовго зануриться в депресію. Виходом із ситуації бачиться перекредитування проблемних іпотечних позичальників у гривні коштами Державної іпотечної установи. Механізмом залучення коштів можуть стати внутрішні державні облігації", - відзначається в повідомленні.

При цьому, за оцінкою УТФА, владі необхідно відлучити від процесу рефінансування спекулянтів, які скуповували на кредитні кошти цілі під'їзди недобудованих об'єктів з метою одержання надприбутку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування