Відставку Тимошенко розглядатимуть в четвер. Депутатів рахуватимуть

Вівторок, 3 лютого 2009, 16:29

Верховна рада розглядатиме в четвер питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи, в рамках якого планується заслухати звіт уряду та проголосувати постанову про його відповідальність.

За відповідні зміни до календарного плану проголосували 415 депутатів.

"На погоджувальній раді ми прийняли рішення і рекомендуємо підтримати, що в четвер першим питанням розглянемо питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи", - зазначив Литвин

"Коли ми будемо приймати рішення за наслідками розгляду буде поставлено на голосування і проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів", - додав він.

Водночас він оголосив про вимогу до депутатів в цей день зареєструватися біля столів реєстрації:

"Враховуючи чутливість питань і ту обставину, що на голосування буде поставлено питання про недовіру уряду ми погодились, що будемо дотримуватись регламенту. Прохання до всіх депутатів в четвер зареєструватися біля столів реєстрації", - наголосив він.

"Коли підійдемо до прийняття рішення, всім присутнім буде запропоновано зареєструватися біля столів реєстрації, а інформацію ми потім оприлюднимо, щоб кожен депутат приймав усвідомлене рішення, керуючись колективною позицією, яка буде вирішена.

"Прошу, щоб це підтримали. В принципі цього вимагає Конституція і регламент", - додав Литвин.

Він також зазначив, що на погоджувальній раді прийнято рішення, що у випадку, якщо президент "не відгукнеться на пропозицію", це не означатиме, що "є підстави блокувати роботу ВР".

Депутати також 398 голосами підтримали регламент розгляду цього питання. Згідно із ним, для доповідей президента і прем’єра виділено по 45 хвилин. Також в разі, якщо вони погодяться відповідати на питання, на це виділено по 30 хвилин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування