Радник Черновецького розбещував неповнолітню?

Середа, 4 лютого 2009, 08:19

У першого заступника головного редактора газети "Хрещатик" і заступника гендиректора ТРК "Київ" Казбека Бектурсунова вимагали $250 тисяч за нерозголошення через ЗМІ даних інтимного характеру, пише "Сегодня" з посиланням на свої джерела.

Як повідомила газеті прес-секретар ГУБОЗ МВС Олена Мельник, у кримінальній справі про вимагання певними громадянами К. і Г. у якості потерпілого фігурує провідний PR-технолог Б. Він офіційно звернувся з заявою до міліції про те, що з нього вимагають $250 тисяч за нерозголошення через ЗМІ даних інтимного характеру.

За словами Мельник, підозрювані затримані, цілковито визнали свою провину і пояснили, що ставили мету "покарати" Б.

Зі своїх джерел у правоохоронних органах виданню стало відомо, що під "провідним політтехнологом" мається на увазі 41-річний Казбек Бектурсунов – перший заступник головного редактора газети "Хрещатик" і заступник гендиректора ТРК "Київ", а також найближчий радник мера Києва Леоніда Черновецького з питань роботи зі ЗМІ.

Саме в нього, за версією МВС, вимагав $250 тисяч його ж колега – власник сайту "Громадська прокуратура України" Роман Кислов разом зі своєю подругою – київською студенткою Анастасією Г. Вони, як стверджує міліція, лякали Казбека тим, що в них нібито є відеозапис інтимних відносин Казбека з Настею, який готові викласти в інтернеті, якщо не отримають гроші.

Бектурсунов звернувся до міліції. Співробітники УБОЗ Києва розробили операцію і взяли телефони на прослуховування, записавши розмови. Передача першого і єдиного "траншу" у розмірі $20 тисяч відбулася в кафе "Дабл-Кофе" по вулиці Михайлівській. У цей момент підозрюваних і затримали.

Щодо Кислова і Г. порушено кримінальну справу за статтею 189-2 КК України (їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі). Кислов затриманий на 3 доби. З Анастасії узято підписку про невиїзд.

Бектурсунов від коментарів утримався. А джерела в Київській міськадміністрації сказали, що, за їхніми даними, вимаганням у радника мера нібито займалася ціла банда за участі "досить серйозних людей як у силових структурах, так і ЗМІ". "І вони поки на волі. Усе це в нас пов'язують із професійною діяльністю Казбека", - додали там.

Як пише "Комерсант-Україна", у своїй заяві до міліції від 1 лютого Бектурсунов вказав, що із серпня 2008 року по січень 2009 року "підтримував інтимні стосунки з громадянкою на ім’я Анастасія". "Однак починаючи з 16 січня 2009 року Анастасія разом зі своїм співмешканцем на ім’я Роман почали вимагати у мене $250 тис. за нерозголошення даних особистого характеру шляхом публікації фото- і відеоматеріалів інтимних зустрічей у засобах масової інформації", - заявив він.

За інформацією цього видання, 17-річна Анастасія в ході первинного допиту заявила, що Бектурсунов "примусив її до інтимного життя у віці 14 років і що в 15 років вона зробила аборт". Її заява, за даними ГУБОЗ МВС, стала підставою для початку дослідчої перевірки щодо розбещення Бектурсуновим неповнолітніх, за що ч. 1 ст. 156 КК передбачено кримінальну відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування