Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" можуть взяти участь у консультаціях Ющенка про розпуск Ради

Вівторок, 5 травня 2009, 17:17

У Партії регіонів поки не ухвалювали рішення, чи братиме ця політична сила участь у консультаціях у президента з питання можливого розпуску парламенту, але допускають участь у них.

Про це повідомила заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Навіть тоді, у 2007 році, коли ми вважали розпуск парламенту незаконним і неконституційним, ми все ж таки брали участь у консультаціях, які огошував президент (про розпуск парламенту). Ми рішення ще не приймали, тому що ще не було приводу, але я можу допустити, що якщо будуть оголошені такі консультації, то Партія регіонів візьме в них участь", - сказала вона.

У свою чергу народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона", член групи "За Україну" Андрій Парубій вважає малоймовірним сценарій із проведення дострокових парламентських виборів.

"Наскільки мені відомо, сьогодні в парламенті не вистачає голосів для того, щоб внести зміни до бюджету (для фінансування виборчої кампанії з дострокових виборів до парламенту). Крім того, є багато питань щодо відстав для проведення таких виборів. Тому я вважаю, що такий сценарій на сьогодні малоймовірний", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Як відомо, політологи не сумніваються у проведенні дострокових парламентських виборів. У той же час, експерти вважають, що ідею проведення консультацій у президента щодо питання розпуску Верховної Ради можуть підтримати Партія регіонів і деякі пропрезидентські сили в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування