Ющенко розглядає "Східне партнерство" як допоміжний інструмент

Вівторок, 5 травня 2009, 18:47

У четвер, 7 травня, президент Віктор Ющенко здійснить робочий візит до Чехії – у Празі він візьме участь в установчому саміті зовнішньополітичної ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство".

Як повідомляє прес-служба президента, цей візит відбудеться на запрошення прем'єр-міністра Чехії.

Водночас, Ющенко розглядає ініціативу ЄС "Східне партнерство" як важливий, але допоміжний інструмент, що сприятиме успішному впровадженню реформ європейського зразку - і відтак "створюватиме сприятливі умови для прискореної інтеграції України до Євросоюзу, а також поглиблення регіональної співпраці на основі принципів та стандартів Євросоюзу".

На цьому наголосила на брифінгу у вівторок прес-секретар президента Ірина Ванникова.

"Позиція України в питанні "Східного партнерства" – і це неодноразово виголошував президент – залишається незмінною. Ми вітаємо і готові підтримати елементи цієї ініціативи настільки, наскільки це сприятиме досягненню цілей інтеграції України до Євросоюзу. Однак ця ініціатива жодним чином не повинна підміняти перспективу набуття Україною повноцінного членства в ЄС", - наголосила Ванникова.

Вона також нагадала, що в 2008 році ініціатива "Східне партнерство" була запропонована до розгляду і затвердження Євросоюзом Польщею та Швецією – країнами, які є послідовними прибічниками євроінтеграції України.

"Фактично зазначена ініціатива стала своєрідною відповіддю Європейського Союзу на критику з боку України та інших держав не-членів ЄС, висловлену щодо чинної нині політики сусідства ЄС як такої, що не відображає прагнення країн повністю інтегруватися до структур ЄС та Європейського Союзу", - сказала прес-секретар Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...