Президент відвідав Фестиваль мистецтв

Вівторок, 5 травня 2009, 23:12

Президент Віктор Ющенко разом із дружиною Катериною та дітьми відвідав Фестиваль мистецтв України, який у вівторок продовжується звітним концертом митців Київської області.

Протягом цього року кожна область України на сцені Національного палацу мистецтв "Україна" представить самобутню і неповторну культурну традицію, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави привітав митців Київщини. Він зазначив, що Київська земля – це серце України-Русі, основа нашої історії, колиска нації й державності.

"Коли ми говоримо про мистецтво Київщини – це унікальний за вагою внесок у творення нашої рідної землі", - сказав Ющенко.

Президент висловив упевненість, що цей концерт митців Київщини стане справжнім святом національного мистецтва.

"Кожна сторінка сьогоднішнього вечора буде присвячена нашій нації, нашому народному мистецтву і власне нашій українській душі", - сказав Ющенко.

Президент вручив державні нагороди кращим діячам культури і мистецтва Київщини.

Перед початком концерту сім'я Ющенка ознайомилася з виставкою творів народного мистецтва та картинами художників Київщини.

Фестиваль мистецтв України започатковано указом президента з метою сприяння розвитку академічного, традиційного народного та сучасного мистецтва, професійної та аматорської творчості, а також популяризації етнічних і культурних традицій регіонів України, наголошує прес-служба глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News