Тимошенко закрила всі гральні заклади

Четвер, 7 травня 2009, 18:47

Уряд своїм розпорядженням доручив міністерству фінансів і державним адміністраціям з 8 травня призупинити на місяць дію ліцензій на ведення грального бізнесу для проведення протипожежної й санітарної перевірок відповідних закладів.

Відповідне рішення ухвалено у четвер на позачерговому засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

"Те, що відбулося в гральному закладі в місті Дніпропетровську, на мій погляд, є велика вірогідність, що в такому ж стані більшість гральних закладів країни, тому що ігрові зали відкривали де завгодно, і в найбільш не пристосованих умовах", - сказала Тимошенко, мотивуючи необхідність припинення дії ліцензій.

Прем`єр також повідомила, що впродовж місяця МНС, Держгірпромнагляд та інші контролюючі органи повинні провести комплексну перевірку для забезпечення безпечного використовування приміщень, в яких розміщуються ігрові зали.

"Правоохоронні органи, Держдепартамент пожежної безпеки МНС повинні провести за цей час комплексну перевірку пожежної безпеки, охорони праці у всіх гральних закладах, і забезпечити постійний моніторинг дотримання встановленого режиму роботи", - сказала вона.

Як зазначила Тимошенко, під час перевірки має бути забезпечено "дотримання встановлених санітарних норм, зокрема про те, що один ігровий автомат повинен розміщуватись на площі не менш як 6 кв.метрів".

Крім того, уряд доручив міністерству палива й енергетики перевірити стан електричних мереж, які використовуються в гральних закладах.

Також уряд схвалив проект закону "Про розміщення гральних закладів", який забороняє розташування гральних закладів у населених пунктах.

Згідно з законопроектом, гральні заклади, які відкриті до набрання вступу в силу цього закону, підлягають закриттю або винесенню до 1 січня 2010 року за межі населених пунктів, повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначила Тимошенко під час засідання, уряд звернеться з листом до голови Верховної Ради з проханням винести цей законопроект на голосування наступного тижня в першочерговому порядку.

При цьому прем’єр послалася на міжнародний досвід, зокрема, таких країн, як Росія, Франція, Швейцарія, Швеція, Туреччина і Польща, де розташування грального бізнесу суворо обмежується і регламентується.

"В кожній країні гральний бізнес має свої жорсткі обмеження. Жодної країни немає, де гральний бізнес функціонує без обмежень, як в Україні", - заявила Тимошенко.

Як відомо, у Дніпропетровську у четвер вночі в приміщенні залу ігрових автоматів сталася пожежа, в результаті якої загинули 9 осіб, ще 11 постраждали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...