Тимошенко цікаво, де земельні гроші від Черновецького

П'ятниця, 8 травня 2009, 12:06

Чернівецька, Миколаївська, Херсонська, Тернопільська області і Севастополь забезпечили найбільше надходження доходів до загального фонду державного бюджету.

Про це повідомила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко на селекторній нараді з питань виконання бюджету в січні-квітні 2009 року.

"Це п`ять найкращих областей", - сказала вона.

Прем`єр уточнила, що Чернівецька область збільшила в січні-квітні 2009 року надходження доходів на 17,6% до рівня січня-квітня 2008 року, Миколаївська – на 11,4%, Херсонська – на 11%, Тернопільська – на 9,8% і місто Севастополь – на 9,5%.

За словами глави уряду, зниження обсягів надходжень до державного бюджету допустили Донецька область – на 0,7% і Київ.

Крім того, Тимошенко повідомила, що Чернівецька, Миколаївська, Херсонська, Тернопільська області і Севастополь також забезпечили збільшення надходжень від податків на доходи фізичних осіб.

У той же час, прем`єр-міністр звернула увагу на той факт, що в Чернівецькій області більш ніж удвічі (або на 129%) збільшилися надходження від плати за землю, тоді як у Києві, де земля є найдорожчою, надходження від плати за землю збільшилися всього на 11,9%.

"Я хочу поцікавитися, чому Чернівецька область змогла збільшити надходження від плати за землю більш ніж удвічі, а місто Київ, яке має унікальні землі за своєю дорожнечею, - всього 11,9%?" - поцікавилася Тимошенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування