Уряд ніяк не дістанеться до документів на резиденцію Януковича

Вівторок, 8 грудня 2009, 20:17
Мін'юст не отримав документи, що підтверджують право власності лідера регіоналів Віктора Януковича на резиденцію "Межигір'я".

Справа про надання документів або їх копій Тимчасовою слідчою комісією парламенту (ТСК щодо затримання у 2005 році регіонала Бориса Колеснікова), в якій вони перебувають, до цих пір в суді.

Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук, передає Ліга.

Відповідаючи на питання щодо процесу повернення резиденції в державну власність, Оніщук сказав: "Кабміном вживаються заходи, мета яких - захистити інтереси держави".

"Проте, їхня реалізація ускладнюється тим, що документи щодо землекористування, які були витребувані Генпрокуратурою у зв'язку з проведенням прокурорської перевірки, потім були направлені до слідчої комісії Верховної Ради", - заявив він.

"Це ускладнює процес здійснення урядом усіх необхідних заходів з цього питання. Це по-перше. По-друге, уряд звернувся до суду з тим, щоб ці документи були витребувані або надані їх копії", - зазначив міністр.

За словами Оніщука, "відповідні судові процедури з цього приводу ще тривають".

Як відомо, у листопаді Київський окружний адміністративний суд виніс рішення про витребування у Генпрокуратури доказів в адміністративній справі про передачу в оренду Януковичу земельних ділянок у Межигір'ї.

Раніше Мін'юст звернувся до Вишгородської райдержадміністрації з проханням надати відповідні документи.

Проте напередодні вся документація, яка стосувалася питання передачі в оренду третім особам земель в Межигір'ї, нібито була вилучена працівниками секретаріату Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування