Симоненко звільнив Луценка через приватизацію

Четвер, 28 січня 2010, 15:53

Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє про "приватизацію правоохоронних органів" і використанні цієї системи для фальсифікації виборів.

"Сьогодні є загрозою саме проблема з приватизацією правоохоронних органів. Усі ви прекрасно розумієте, що ... правоохоронні органи використовують для фальсифікації виборів", - сказав він, коментуючи голосування фракції КПУ за відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

За словами Симоненка, комуністи виходили з того, що "сьогодні потрібно виключити можливість участі впливових структур правоохоронних органів на цей процес (вибори президента)".

Він підкреслив, що міліція повинна забезпечувати законність і дотримання правопорядку під час виборів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лідер комуністів відзначив, що відставка Луценка "не змінить ситуацію в державі".

"Тому що не тільки від нього залежить фальсифікація виборів. Він причетний до системи", - сказав він, додавши, що комуністи зараз говорять про необхідність зміни системи.

Симоненко висловив упевненість у тім, що міліція без керівника зможе забезпечити порядок на місцях.

За його словами, сьогодні вся країна є свідком того, що в Україні проходить "4-й тур президентських виборів 2004 року".

Як повідомлялося, Луценко на позачерговій сесії Верховної Ради в четвер був відправлений у відставку. Фракції голосували так: Партія регіонів -171, БЮТ- 1, НУ-НС -11 , Компартія- 27, Блок Литвина - 19, позафракційні 2.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування