Матір дітей педофільського скандалу проситься в Раду

Четвер, 18 лютого 2010, 15:17
 

Матір дітей-постраждалих у так званій педофільській справі Олена Полюхович просить надати їй право виступити у Верховній Раді.

З таким проханням вона звернулася у відритому листі до голови Верховної Ради Володимира Литвина.   

Полюхович нагадує, що чотири місяці тому Литвин підписав постанову про створення тимчасової слідчої комісії "з розслідування обставин зґвалтування її малолітніх дітей".

"Але за чотири місяці ця слідча комісія так і не змогла ефективно запрацювати через те, що голова цієї комісії, депутат Катерина Самойлик робить усе, аби засідання комісії не відбувалися", - заявляє вона.

Натомість, наголошує Полюхович, "Самойлик брала участь у прес-конференції, яку влаштовував один з фігурантів справи, директор "Артеку" Борис Новожилов".

"Це все одно, що генпрокурор буде проводити прес-конференцію разом з панами Богданом, Терьохіним та Уколовим, іншими фігурантами по цій справі. Більшого цинізму й годі було чекати", - додала вона.

Полюхович заявляє, що наразі "реальний парламентський контроль за розслідуванням справи відсутній".

За її словами, слідчий генпрокуратури заборонив їй спілкуватися зі слідчою комісією, оскільки вона нібито може розголосити таємницю слідства.

"Я довго мовчала, боячись, щоб мене не звинуватили у тому, що я є якоюсь передвиборчою технологією, частиною політичної гри. Я не хотіла розголосу цієї кримінальної справи, та мене ніхто не питав, чого я хочу", - заявила Полюхович.

"Мене та моїх дітей просто взяли та цинічно втоптали в місиво політичних інтриг, розголосивши обставини справи, прізвища потерпілих та обвинувачених, таємницю усиновлення", - додає вона.

Полюхович заявляє, що вона "втомилася чекати закінчення виборів, які в нашій країни є перманентними", та просить надати їй можливість виступити перед депутатами, щоб донести до них та громадськості ті факти, про які ніколи не скаже генпрокурор.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування