Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці збираються блокувати ідею "Регіонів"

Вівторок, 2 лютого 2010, 19:41
БЮТ вживатиме всіх заходів, щоб Верховна Рада не ухвалила зміни до закону про вибори президента, запропоновані Партією регіонів.

Про це заявив БЮТівець Андрій Портнов в ефірі "Шустер Live".

"Ми будемо вживати всіх можливих заходів, маю на увазі юридичних, щоб цей закон не пройшов", - заявив Портнов.

"Я прогнозую, що закону такого не буде, тим більше, що Партія регіонів декларувала свою позицію про те, що вона проти ухвалення закону між першим і другим туром", - наголосив БЮТівець.

Як відомо, у середу за ініціативою Партії регіонів має відбутися позачергове засідання парламенту, на якому має бути розглянуті зміни до закону про вибори президента, які дозволять проводити засідання виборчкомів без кворуму у 2/3 голосів.

Він також заявив: "На п'ятницю планується прийняти роз'яснення ЦВК, яка більшістю у 8 голосів контролюється нашими політичними опонентами, у якому додатково з'являється 9 позицій для того, щоб достроково припинити повноваження членів комісій".

"Таким чином наші опоненти пробують створити механізм для того, щоб позбавити кандидата у президенти від нашої політичної сили можливості брати участь у виборчих комісіях", - заявив Портнов.

"Сукупність цих дій приводить до думки, що це шлях для спотворення волевиявлення громадян", - підкреслив БЮТівець.

Крім того, за його словами, зміни до закону про вибори не можуть бути розглянуті на засіданні парламенту до розгляду у профільному комітеті понад 200 поправок до цього законопроекту, які надійшли.

"Якщо будуть порушуватися ці вимоги, які є вже традицією роботи Верховної Ради, наша політична сила буде вживати всіх заходів парламентського впливу для недопущення прийняття цього закону", - заявив Портнов в ефірі 5 каналу.

Також Портнов підкреслив, що "жодних передумов для зриву підрахунку голосів немає".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування