Білоконь заробив у Москві "декілька копійок" і вдячний Януковичу

Вівторок, 16 березня 2010, 14:10

Екс-голова МВС Микола Білоконь, живучи в Москві з 2005 року, займався бізнесом.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня", яке дав у своєму кабінеті в офісі компанії АФК "Система" у Москві, неподалік від Садового кільця.

"Мені дуже допоміг голова АФК "Система" Володимир Петрович Євтушенков. Коли я приїхав (у 2005-му), він дозволив мені пожити у своєму 2-поверховому будинку в селищі Горки-8 неподалік від Рубльовки. А потім подарував мені цей особняк за роботу в Москві", - розповів Білоконь.

"Пізніше ми з одним моїм другом-бізнесменом заробили гроші (я взяв кредит у банку і вклав у будівництво будинків, які ми потім продали), і я побудував там басейн", - додав він.

Білоконь підтвердив, що в нього є міні-автопарк: "Я купив "Рендж Ровер", "Мерседес" і два хороших джипи. І нічого дивного в цьому немає. Я ж уже давно не на державній службі і займаюся бізнесом".

Також екс-міністр підтвердив, що в 2005 році він вивіз із України до Росії своїх тварин: коней і собак. "Ось на стіні висить портрет мого улюбленця – англійського верхового Дефа. Він і зараз у мене. А інших коней і трьох алабаїв я вже відправив додому в Україну. До речі, свого часу мені їх подарував Юрій Шаров (брат нардепа від Блоку Литвина Ігоря Шарова)", - сказав Білоконь.

На запитання, чому Євтушенков - одна з найбагатших осіб у Росії - допоміг йому, і чи не просив про це хтось, екс-голова МВС України відповів: "Ми з Володимиром Петровичем і раніше були дружні. Він відвідував мене в лікарні і допомагав мені з власної ініціативи".

"Уже пізніше з ним (Євтушенковим) переговорив Віктор Янукович. Він теж своїх людей у біді не залишає. Я їм обом вдячний", - заявив Білоконь.

Коментуючи чутки, що він, крім роботи в АФК "Система", також є радником міністра внутрішніх справ Росії, має кабінет, секретаря і машину з блимавкою, екс-голова МВС України вигукнув: "Що тільки не придумають! Як я можу обіймати державну посаду, якщо в мене українське громадянство? Це неможливо!".

На зауваження, що, судячи з обстановки, Білоконь у Москві не бідує, він відповів: "Зміг заробити собі в Москві декілька копійок".

"Я тут відчув, що можна спокійно жити і заробляти добрі гроші", - сказав екс-міністр.

"Важко було у 2005 році. Особливо під час операції на горлі. Думав: усе, не виживу, угробили мене "помаранчеві"! Але лікарі зробили диво, і тепер у мене все добре. Встаю о шостій ранку, гуляю, плаваю в басейні, йду у спортзал. А вдома що було? Щодня о 5.45 ранку черговий мені доповідав про всі убивства, які трапилися за останню добу в Україні. А о 7 ранку я вже був на роботі", - пожалівся він.

На запитання, де він планує працювати у випадку повернення в Україну, Білоконь відповів: "У компанії АФК "Система" є бізнес в Україні. Думаю, що зможу бути там корисним".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...